Connecting you with tips, trends and news for all things connectivity

COVID-19 update

Gewaardeerde klanten en partners,

Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om een update te geven over hoe StarTech.com omgaat met de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19). Onze activiteiten wereldwijd, inclusief klantenservice en verzending, blijven open en operationeel zoals u dat van ons gewend bent. Wij begrijpen heel goed dat u uw bedrijf operationeel wil houden en daarom staan wij klaar om u te ondersteunen met de informatie en oplossingen die u nodig heeft om uw technologie verbonden te houden.

Omdat het welzijn van onze teamleden topprioriteit is, hebben we al onze medewerkers tijdelijk gevraagd om van thuis uit te werken waar mogelijk. Hoewel deze situatie zal leiden tot een tijdelijke onderbreking van in-person vergaderingen, is iedereen uitgerust met de benodigde technologieën om door te kunnen blijven communiceren via telefoon, live chat, email, en videoconferenties mocht dat nodig zijn. Verder blijft onze website ook een extensieve bron van informatie en ondersteuningsmiddelen.

We zullen de situatie nauwlettend blijven volgen en staan klaar om te reageren op (toekomstige) ontwikkelingen. Ik ben ervan overtuigd dat duidelijke informatie heel erg belangrijk is vooral in deze moeilijke tijden, en StarTech.com doet er alles aan om al onze partners de informatie en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben.

StarTech.com hecht heel veel waarde aan uw business en een veilige en succesvolle relatie is voor ons van groot belang. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem alstublieft gerust contact op met uw StarTech.com accountmanager of met ons support team op www.startech.com/nl/productondersteuning.

Met vriendelijke groet,
Paul Seed
Chief Executive Officer
StarTech.com

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*